Látnivalók

Látnivalók, programok Vir sziget és környékén

Vörös szikla (Vir sziget):

Lozice település után kell jobbra lekanyarodni. Tovább haladva, pár száz méter után látható a ‘sziget vége’, ahol megcsodálhatóak a gyönyörű vörös sziklák. A dombról le lehet menni a partra, fürdeni, napozni. Itt a tenger kristály tiszta, búvárkodásra is alkalmas.
Sea landscape with mountains on background at sunset, Vir island in Croatia, Europe.
Festung-Kastelina-Insel-Vir-820x394

Vir szigeti erődítmény:

A Vir szigeten található egyik leghíresebb nevezetesség, a 17. században épült „Kaštelina” erőd. A török támadásoktól védte meg a lakosságot. Az erőd környékén sekély vizű, fürdésre alkalmas homokos strand található.

Vir sziget körüli hajókirándulás:

Érdemes kipróbálni a Vir sziget körüli hajó kirándulást, ami kb. 1,5 órás. A központi strandnál található kikötőnél lehet a hajó útra befizetni. Hajóról megcsodálhatjuk Vir sziget csodálatos panorámáját és változatos partjait, strandjait és a Velebit hegység szép táját.
15240476235425197_600x500
vir_2

Vir szigeti világítótorony:

Az 1881-ben épült, 21 méter magas világítótorony Vir sziget délnyugati partján található. Világítótorony és a sziklás tengerpart szép látványt nyújt.

Nin óvárosa:

Nin városa Vir szigettől kb. 14 km-re található. A hangulatos Nin óvárosa felejthetetlen látványt és élményt nyújt minden ide látogató turistának! A szép táj, hangulatos kis utcák, Nin hídja, régi épületek, éttermek és fagyizók találhatók.
Historic town of Nin laguna and salt fields aerial panoramic view, Dalmatia region of Croatia
Patio with sunbeds and curtains on beach and as silhouette of person on pier in marina at sunset on Adriatic Sea with defined Sunstar, Zaton, Croatia

Ninska laguna:

Ninska Laguna Nin városához tartozik, Vir szigettől kb. 13 km-re található. Gyermekes családoknak szinte kötelező Nin városában található Ninska Lagunát meg látogatni, hiszen itt homokos a strandja, mindenhol homok található, sekély a víz, homokvárat építhetnek a gyerekek és itt a tenger hőmérséklete elérheti akár a 31 Celsius fokot is. Ez Horvátország legmelegebb strandja, ahová gyermekekkel mindenképpen érdemes ide látogatni. Sekély víz jellemzi partját, ahol szabadon szaladgálhatnak akár a legkisebb gyermekek is. Az élmény és látvány felejthetetlen

Zadar:

Zadar városa Vir szigettől kb. csak 25 km-re található . Zadar városának legjellegzetesebb műemléke a Szent Donat templom, amely Unesco védelme alatt van. A tengerparti sétányán alakították ki a Tengeri Orgonát, amely az egész világon egyedi. A tenger hullámzása illetve a dagály-apály szólaltatja meg ezt a csodálatos orgonát. A sétányon egy szintén egyedülálló éjszakai kör alakban kiépített led lámpák változtatják színeit illetve fény erősségét a hangokkal együtt harmonikusan. Óvárosa, a szűk hangulatos utcái, a festői táj, hídja, a kikötő végénél található tengeri orgona egyszerűen gyönyörű szép, mindenképp érdemes ide látogatni és megnézni. Zadarból több hajó indul a különböző szigetekre (Kornati szigetek, Pasman sziget stb.).
ZADAR, CROATIA - August 23, 2012 - Aerial view of Zadar old city, Croatia with sea and boats.
1.-Zaton-Holiday-Resort-panorama-autor-Dalibor-Lovric

Zaton homokos strandja:

Zaton kb. 15 km-re található Vir szigettől. Fokozatosan mélyülő, hosszú homokos strandját és a változatos programjait gyermekes családoknak, pároknak és baráti társaságoknak egyaránt ajánljuk. Itt található a híres Zaton Holiday Resort, ahol édesvízü medencék is találhatóak (gyermekeknek is). A Zatoni strandnál megtalálhatóak különböző éttermek, fagyizók, bazársorok, rengetek programok (koncert, táncok, vizi gimnasztika stb.), sportolási lehetőségek (jet-ski, homokos röplabda, homok foci, csónakázás, lovaglás, teniszpálya stb.). Tehát itt folyamatosan zajlik az élet, érdemes ide látogatni.

Paklenica Nemzeti Park (Paklenica hegyrendszer):

A Paklenica Nemzeti Park Vir szigettől kb. 70 km-re és Zadar városától pedig kb. 30 km-re északra található, amely egyben Horvátország egyik legnépszerűbb nemzeti parkja is. Itt megcsodálhatjuk a kopár mészkőgerinceket, árnyas erdőket, mély völgyeket, patakokat, gyalogtúra ösvényeket, földalatti barlangokat stb. Túramászóknak és a természetet imádóknak mindenképpen érdemes megtekinteni.
Velika Paklenica valley - Paklenica National Park
The beautiful natural waterfalls of the national park Plitvice lakes in Croatia

Krka Nemzeti Park (Krka vízesések):

Krka Nemzeti Park Vir szigettől kb. 90 km-re található, A nemzeti park fő látványossága a nagy vízesések. Itt úszni illetve fürödni is lehet a legalsó vízesés alatti medencében. A kövekre és a kisebb sodrásra való tekintettel gyerekekkel nem a legalkalmasabb az itteni fürdőzés. Összesen 17 vízesés található itt, amit gyalog, ösvényeken keresztül gyalogúton megtekinthetőek. A legnagyobb vízesés magassága 37 m. Hajóval és busszal is eljutható a vízesésekig, de a buszos utazás tekinthető a legnagyobb élménynek, hiszen itt a kb. 25 percig tartó hajós kirándulás részesei lehetünk.

Pag sziget:

Pag sziget Vir szigettől kb. csak 65 km-re található. A Pag sziget Horvátország egyik legérdekesebb szigete, hiszen itt az egyik fele teljesen kopár, a másik fele pedig növényzettel borított. Az ingyenesen használható hídja és maga a táj egyedülálló és gyönyörű. Érdemes megnézni!
Island of Pag waterfront panorama, Dalmatian coast, Croatia
zrce-beach

Zrce Beach - Novalja (Pag sziget):

Zrce Beach (Novalja) Vir szigettől kb. 70 km-re található. Pag városa után Novalja a Pag sziget 2. legnagyobb városa. Európa egyik legjobb bulihelye található itt (Zrce Beach). Novalja városától csak 1,5 km-re található Zrce Beach, ezért aki pihenni akar, annak Novalja tökéletesen megfelel és onnan pedig hamar eljuthat a híres buli helyre. Fiataloknak, bulizni és ismerkedni vágyóknak ajánljuk! Itt minden zene stílust megtaláltok. A strandon 4 féle klub várja a kedves fiatalokat (Papaya, Noa, Kalypso, Aquarius). Medencékben található bárok, híres DJ-k, speciális koktélok és maga a táj ide vonza a fiatalokat. A nap 24 órájában megy a zene és a tánc!

Mirnovec park (Aquapark):

Biograd aquaparkja 50 ezer négyzetméteren terül el. Több tematikus terület található benne, például kalóz, western, dinoszaurusz és űr témák. Összesen 25 attrakció van benne. Vannak kifejezetten kisgyerekes részek, mint a dinópark illetve a Szépség és szörnyeteg teáscsésze körhinta.

Iskolás gyerekekkel vízicsatázhatunk, kipróbálhatjuk a kalózhajót, de sok tini az óriás űrhintára is felülhet.

A hullámvasút az aquapark legdurvább létesítménye. Ez a hullámvasút egyszer leír egy kört, vagyis teljesen körbefordul, aztán vízszintesen is megfordul maga körül. 🙂

A_funparkb
DCIM100MEDIADJI_0115.JPG

Fehér homokos tengerpart és karibi életérzés Horvátországban

Zadar városával szinte egy vonalban, Dugi otok szigetén fekszik Sakarun strandja. A Veli Rathoz közeli Sakarunt Horvátország egyik legszebb strandjának tartják, köszönhetően a lassan mélyülő lagúnáknak és a 800 méter hosszú, fehér homokos partnak.

Foglald le szállásod most!